Vejen til bedre overblik i produktionen

Hvorfor er der produktionsvirksomheder, der bliver hængende i ”vi plejer”-mentaliteten? På bekostning af eksempelvis bedre overblik?

 

Christian Müllertz er ProInfos specialist i MS Dynamics NAV-løsninger til produktionsvirksomheder.

En af de observationer, han har gjort sig ude på produktionsgulvene er, at det kan være svært at komme ud over “vi plejer”-mentaliteten, for til gengæld at få bedre overblik. Hvorfor det er sådan, har han også et bud på:

 

Bange for at lave om

“I mange mindre og mellemstore produktionsvirksomheder tøver man med at udskifte et ældre erp-system, selv om man kunne blive mere effektive med et nyt. Man foretrækker at fortsætte med at gøre mange ting manuelt”, siger Christian og fortsætter:

”Hvorfor det er sådan? …Svaret er mennesker.

Nogle gange oplever vi, at man i virksomheden er bange for at lave om, fordi der måske så er nogen, der bliver trådt over tæerne… Der kan også være medarbejdere der fokuserer på deres egen lille del af virksomheden, og har svært ved at se det i forhold til hele virksomheden – men det systemerne gør, er jo også at give overblik og gøre viden tilgængelig for flere – så virksomheden fungerer som et produktionsapparat i stedet for, at det meste er baseret på enkeltmandspræstationer, uanset hvor gode de er”.

 

Det der er besværligt for en, kan give mening for mange

“Det handler også om, at det kan være svært at forholde sig til datadisciplin – hvorfor skal jeg lige registrere det, når jeg plejer at gå hen på lageret og tage varen? De kan jo se, at den ikke er der… men når vi står og skal producere og så mangler den stump, fordi det ikke er rapporteret, at den er taget ud – så bliver det et problem.

Når alle er med, kan systemet arbejde effektivt. Så det der kan virke besværligt for en, kan give rigtig meget mening for dem, der arbejder i andre områder af virksomheden.

Kan man overkomme ”vi plejer-mentaliteten”, ligger guldet på den anden side”, slutter han.

 

Mere end 300 erp-implementeringer

Christian Müllertz har været med til over 300 erp-implementeringer i mindre og mellemstore virksomheder, og kender udfordringerne i mange danske produktionsvirksomheder.

Se hele interviewet med ham her.

2017-06-07T13:22:29+00:00