Har du tænkt over din virksomheds IT-udstyr i dag?

12/6/2024

Har du tænkt over din virksomheds IT-udstyr i dag?

Det er nok de færreste, der tænker videre over virksomhedens IT-udstyr, andet end måske når der opstår et akut behov, eller teknikken driller.Valg af IT-udstyr handler imidlertid ikke kun om drift – det bør også være en del af budgettænkningen og forretningsstrategien.

IT-udstyr er ofte en stor post på virksomhedens budget, og, efter vores erfaring, også et område, der kan være lidt svært at overskue.
I denne artikel har vi derfor samlet lidt inspiration til, hvordan du og din virksomhed måske kan få tænkt nye tanker i relation til IT-udstyr – der kan f.eks. være en del at spare, eller I kan måske blive mere effektive på nogle områder… det kan også være, I vil have fordel af at tænke nyt på nogle områder…

Mange vinkler på beslutninger om IT-udstyr
Der kan være mange vinkler på beslutningerne om IT-udstyr.
Spørgsmål som f.eks.:

 • Hvordan vælger vi det rigtige udstyr i relation til behov, pris og kvalitet? Skal vi selv stå for det?

Eller skal vi have hjælp fra en partner til det?

 • Hvornår skal vi købe det nyeste, og hvornår skal vi vælge noget, der er knap så nyt?
 • Skal vi leje vores udstyr, eller eje?

Der kan f.eks. være god fornuft i at leje mobiltelefoner og tablets til medarbejderne.
Ved leje af mobiltelefoner og tablets til medarbejderne hos vores samarbejdspartner TaaS betaler virksomheden en aftalt, fast månedlig ydelse, og i og med at service og reparation er inkluderet, undgår man at skulle betale for f.eks. dyre skærmskader – og sparer tilmed væsentlig tid i relation til at vælge, indkøbe og håndtere/administrere enhederne.
Det gør det nemmere at budgettere og giver nemmere administration.

 • Hvornår er det måske ikke længere et spørgsmål om at købe nyt udstyr, men et spørgsmål om at finde en digital løsning – f.eks. i skyen - i stedet?
 • Bruger vi for lidt eller for mange penge på en bestemt type udstyr?
 • Hvordan kan vi evt. tænke mere bæredygtighed ind?
 • Hvem skal vælge og administrere vores IT-udstyr? Vil det være en fordel at få en ekstern partner ind over nogle af administrationsopgaverne?

kan være nødvendige, eller værd at overveje.


Det er individuelt, hvad der her er vigtigt. For at finde de bedste løsninger, kan I måske have glæde af at sparre med en ekstern partner.

IT-udstyret skal understøtte forretningen - både nu og i fremtiden
Valg af eller optimering af virksomhedens IT-udstyr er imidlertid ikke kun et spørgsmål om at finde det teknisk set rigtige IT-udstyr og/eller om at få mest for IT-kronerne – i et større perspektiv handler det også om, hvordan udstyret er med til at understøtte forretningsstrategien …

 • Har din virksomhed for eksempel behov for at kunne skalere op og ned?
 • Har I brug for få en større grad af forudsigelighed i omkostningerne?
 • Hvad er vigtigt, for at jeres virksomhed vedbliver med at være et godt sted at arbejde?
 • Har I brug for at en større grad af forudsigelighed i omkostningerne?
 • Måske er der områder, der er i forandring, og hvor I lige om lidt vil være på bagkant, hvis ikke I får det rigtige udstyr på plads nu?
 • Eller vil I f.eks. digitalisere yderligere?
 • Osv.Tal med os om IT-udstyr
Vi har mange års erfaring med IT-udstyr – set både fra et teknisk og et forretningsmæssigt perspektiv – og du er altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak med os – spørg efter Henrik Hviid eller Martin Nyeng Christiansen.
Vi kan også hjælpe din virksomhed.