Effektiv IT-drift – dét kan din virksomhed fokusere på i 2020

12/6/2024

Effektiv IT-drift – disse områder kan din virksomhed fokusere på i 2020

Hos ProInfo har vi mange års erfaring med at levere sikker og stabil IT-drift til virksomheder - her er vores bud på hvilke områder, din virksomhed kan fokusere på eller fortsætte med at arbejde med i 2020, når det gælder jeres basale IT-drift…

Der er mange teknologier i spil på IT-området i 2020 – nogle eksempler er Big Data, Internet of Things, Machine Learning, cloud og mobilitet, applikationsudvikling, m.m.
For at kunne tage skridtet videre med dét, der giver forretningsmæssig værdi for din virksomhed, er det vigtigt, at den basale it-drift fungerer, og at den fungerer godt – såvel i 2020 som fremadrettet - vi anbefaler, at du og din virksomhed ser på følgende områder:


Digitalisering
Digitalisering og på IT-driftsområdet handler i høj grad om at opnå vækst og styrke konkurrenceevnen ved at bruge IT til at forenkle og effektivisere arbejdsgange og til at få endnu bedre styr på data. Et eksempel på et område, I kan se på, er hosting af virksomhedens data, applikationer eller programmer i skyen. En løsning i skyen giver ofte større overskuelighed, giver ofte en mere forudsigelig økonomi, og gør det muligt at skalere op og ned efter behov.

IT-sikkerhed
IT-kriminelle bliver desværre mere og mere opfindsomme, og derfor er det fortsat vigtigt, at du og din virksomhed har fokus på IT-sikkerheden. I kan f.eks. se på følgende områder: Effektiv og gennemtestet backup af jeres data, procedurer for opdatering af software, procedurer for forskellige henvendelser via e-mail eller telefon, opbevaring og kryptering af data, osv.
Når ovenstående er sagt, så er virksomheder forskellige, og derfor skal I sørge for at få en individuel snak med en specialist i IT-sikkerhed, så I får foretaget de rigtige vurderinger, eventuelle revurderinger og investeringer.

GDPR og persondata
I 2019 har der været fokus på GDPR og persondata – og det vil fortsætte i 2020. Hvis ikke din virksomhed har helt styr på, hvordan I håndterer persondata, så skal I have det nu.

Optimering af den basale IT-drift
Selv om der er dygtige IT-medarbejdere i virksomheden, er det ikke sikkert, at det er optimalt at bruge dem på opgaver, der relaterer til basal IT-service eller -drift. For fremadrettet at sikre et på én gang optimeret og fleksibelt IT-fundament bør I derfor vurdere, 1) om virksomheden har de rette kompetencer til – fremadrettet og vedvarende - at løfte de basale IT-opgaver, 2) om det giver mere værdi at outsource hele eller dele af ens basale IT-drift til en ekstern samarbejdspartner, 3) eller om der fremover skal ske ændringer i den opgavefordeling, man evt. allerede har aftalt med en ekstern samarbejdspartner.

----------------
Relaterede artikler:
- Hvad er din virksomheds næste digitaliseringsprojekt?
- Har din virksomhed selv kompetencerne til at varetage den basale IT-drift?
- 2 essentielle IT-sikkerhedstiltag din virksomhed bør have helt styr på
- 5 forretningsmæssigt gode grunde til at benytte en ekstern IT-helpdesk